Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost​

Pomažemo klijentima da shvate najbolju kombinaciju tehnologija i njihovih potreba. Pružamo podršku u proceni ponuda, vođenju projekata, izvođenju radova, upravljanju kvalitetom, testiranju i sertifikaciji objekata, pripremi za ugovore o proizvodnji i prodaji električne energije.

Naš tim ima višegodišnje iskustvo u oblasti obnovljivih izvora energije i imaju veliko iskustvo na različitim poljima i tehnologijama:

Dajemo potpunu podršku pri nabavci i uzgoju energetskog bilja, zatim njegovoj preradi i prodaji, kao poluproizvoda i/ ili gotovog proizvoda.

Na osnovu dokazanih i pouzdanih asortimana elektro turbina, nudimo rešenja za povećanje efikasnosti rada klipnih motora na gas/ biogas i dizel, i to od 5- 9%, koristeći energiju otpadne toplote iz izduvnih gasova motora i pretvarajući je u slobodnu korisnu snagu.

Ove turbine čine GEN- set sa pogonom na gas i dizel gorivom čistijim i efektivnijim, uzimajući otpadnu energiju iz izduvnih gasova GEN- seta kako bi povećali gustinu snage, odnosno snagu po jedinici zapremine, kao i efikasnost goriva.

Korišćenjem utvrđenih principa turbo- kompresije i turbo- komponovanja sa ovom opremom vraćamo energiju otpadne toplote sa izduvnih gasova klipnih motora i pretvaramo je u slobodnu električnu energiju kvaliteta mreže.